اخبار انجمنفعالیت کارگروه
هر لحظه تعلل در ایجاد شبکه ملی اطلاعات به معنای خسارت است
معاون اقتصادی انجمن سواد رسانه ای ایران گفت: هر لحظه تعلل در توفیق برای تحقق و پیادهسازی کامل یا متناسب شبکه ملی اطلاعات به معنی خسارتهای غیرقابل جبران است.

مرتضی چشمه نور، معاون اقتصادی انجمن سواد رسانه ای ایران، در گفت و گو با خبرنگار رسانه خبرگزاری فارس، با اشاره به ضرورت های وجود شبکه ملی اطلاعات، اظهار داشت: طبق سند ضرورت تببین الزامات شبکه ملی اطلاعات که در شورای عالی فضای مجازی به تصویب رسید، مقرر شد تا شبکهای مبتنی بر قرارداد اینترنت به همراه سوئیچها و مسیریابها و مراکز دادهای ایجاد شود، به این شکل که درخواستهای دسترسی داخلی برای اخذ اطلاعاتی که در مراکز داده داخلی نگهداری میشوند، به هیچوجه از طریق خارج کشور مسیریابی نشود و امکان ایجاد شبکههای اینترانت و خصوصی و امن داخلی در آن فراهم شود.
وی ادامه داد: شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیرساخت ارتباطی فضای مجازی کشور یکی از مهمترین پروژههای ملی در عرصه فضای مجازی به شمار میآید که تحقق آن بنابر ضرورتهای ملی همچون «ارائه خدمات زیرساختی پیشرفته» و «بهره مندی از مزایای زیست بوم ملی فضای مجازی» در کنار «حفاظت از اطلاعات و ارتباطات کاربران ایرانی» است.
این کارشناس رسانه تصریح کرد: شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیرساخت ارتباطی فضای مجازی کشور، پروژه ای در دست اجرا است که در مقاطع مختلف مورد توجه رسانه ها از جمله رسانه های خارجی قرار گرفته است.
وی بیان کرد: از آنجایی که بازنمایی های رسانه ای در این خصوص می تواند در جهت گیری افکار عمومی نسبت به ماهیت شبکه ملی اطلاعات مؤثر واقع شود، آن را میتوان به ۶ محور مشخص تقسیم کرد که شامل زیرساخت ارتباطی فضای مجازی کشور، استقلال، مدیریت، خدمات، سالم سازی و امنیت و تعرفه و مدل اقتصادی است؛ این شش محور پس از تقسیم بندی باید راه اندازی شود.
هدف و مدیریت شبکه ملی اطلاعات راه اندازی نظامند در فضای مجازی و استفاده بیشتر امنیت اطلاعات در کشور، استقلال، اعمال حاکمیت سایبری و مدیریت آن در اختیار خودمان صورت گیرد.
چشمه نور اظهار داشت: فعالیتهای تحقیقاتی با گسترش شبکه ملی اطلاعات رشد و افزایش یافته و نیاز خود را در درون شبکه پیدا میکند؛ شبکه ملی اطلاعات برای حوزه کسبوکارها و حتی سرگرمی میتواند با تولید محتوا نقش محوری ایفا کند زیرا با وجود این شبکه، دیگر هیچ یک از بخشهای مختلف جامعه نیاز به سرورهای خارجی نخواهند داشت.
وی خاطرنشان کرد: شبکه ملی اطلاعات باید شبکهای با قابلیت عرضه انواع خدمات امن اعم از رمزنگاری و امضای دیجیتالی به کلیه کاربران، شبکهای با قابلیت برقراری ارتباطات امن و پایدار میان دستگاهها و مراکز حیاتی کشور و شبکهای پرظرفیت، پهن باند و با تعرفه رقابتی شامل مراکز داده و میزبانی داخلی باشد.
معاون اقتصادی انجمن سواد رسانه ای ایران تصریح کرد: مهم ترین مسأله که از آن غفلت میشود اینجاست که هر لحظه تعلل در توفیق برای تحقق و پیادهسازی کامل یا متناسب شبکه ملی اطلاعات به معنی خسارتهای غیرقابل جبران است.
وی ادامه داد: بحث امنیت سایبری، مباحث امنیت دادهها و اطلاعاتی کاربران، مباحث مرتبط با محتوا و تهاجم محتوایی که در این بستر در حال رخ دادن است و بیپناهی مخاطبان در فضای رها شده شبکهای و مجازی همان چیزی بوده که باعث شده است عموم جامعه ابراز نارضایتی کنند.
این کارشناس رسانه تصریح کرد: این اصل اساسی در ایجاد شبکه ملی اطلاعات است و هدف و مدیریت شبکه ملی اطلاعات راه اندازی نظامند در فضای مجازی و استفاده بیشتر امنیت اطلاعات در کشور، استقلال، اعمال حاکمیت سایبری و مدیریت آن در اختیار خودمان صورت گیرد.